dinsdag 13 maart 2012

lente shopping zonder zon !!

De lente is nog niet begonnen maar voor mij wel!
Ondanks dat de zon niet scheen, ben ik met mijn fiets naar Leuven gereden.
Eerst mijn favoriete stoffenwinkel bezocht Pauli.
stoffen Pauli Leuven
Je kan echt niet kiezen zo een mooie stofjes dat ze verkopen. Het stormt weer van ideeen in mijn hoofd want volgende maand is mijn zusje jarig . Iets origineels en zelf gemaakt vind ik altijd om te geven.

Dan naar het 't wolwinkeltje in Leuven. Een babbeltje met rosemie over wol dik of dun, kwaliteit dat staat boven en over patronen, koos ik deze wol van Isager Tvinni tweed voor mijn Tanagra shawl. Trouwens het patroon is gratis te downloaden op ravelry.
Isager Tvinni tweed
De tanagra shawl wordt met naalden n° 5 gebreid maar ik ga toch wat dunner naalden moeten gebruiken voor een mooi resultaat te krijgen.

pop Agnetha
Dan onze pop Agnetha heeft al 1 been. Ik heb direkt het moeilijke gekozen om met 2 kleuren te breien. Haar voet ziet er echt grappig uit.

5 opmerkingen:

 1. De stofjes zijn vrolijk en de pop schattig maar de wol spreekt me erg aan!!! Mooie kleur, het lijkt wel shetlandwol en het patroon van de sjaal is Super mooi, ik heb hem ook bij mijn favorieten op Ravelry staan. Alleen in het Engels en daar ben ik nou niet zo'n ster in, maar misschien wordt het nog eens vertaald groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maak maar een proeflapje want de sjaal is wel luchtig, als kant.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige lapjes,en al weer op weg om een pop te gaan maken.
  Heb je al een nederlands patroon?Groetjes ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. WOWWW
  Maija,meis wat ben jij creatief zeg.
  Die grote sjaal vind ik echt geweldig.
  Ben zelf ook gek op breien,ben bezig met een lang vest voor me dochter.
  Kom zeker nog eens bij je langs.
  Succes met alles.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig, Mija. En wat gaaf die benen van Agneta. De kont van jouw paaskonijn is ook prachtig gefotografeerd. Met ravelry ben ik heel erg onhandig. Heb ik al tijden niet meer gekeken om dat ik in de stress schiet van zoveel moois. Weet dan niet meer waar ik moet beginnen met kijken. Heb je je shawl al gedragen? En... veel complimenten gekregen? Ben benieuwd. Nou Mija brei ze en veel plezier met je kuikentjes. Groet, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen