zaterdag 17 maart 2012

Agnetha niet meer in haar blootje

Eerst een foto van Agnetha.
Agnetha met de paashaas
Agnetha is niet dezelfde geworden van in het boek van Arne&Carlos. In de boek heeft Agnetha geel haar en daar had ik een probleem. De Agnetha die wij kennen , heeft van dat mooi bruin haar. Maar de pop stond niet met bruin haar en toen moest ik in mijn trukkendoos gaan zoeken voor een alternatief.
Mijne Jo kwam deze morgen thuis van zijn nachtdienst en hij zei: " je hebt er een mooi hollands meisje van gemaakt"
Met het knal haar, valt de nadruk  op de ogen weg. De ogen waren eerst ET achtig, om niet te zeggen dat ze precies een blauw oog had. We hebben er goed mee gelachen en bij de volgende pop ga ik andere ogen breien of haken of naaien....

Vandaag dan het kleedje van Agnetha gebreid. Staat in het boek in't paars. De bloemetjes heb ik met catania katoen erop genaaid.

Ik weet niet wat de breisters vinden van hun pop. Bij mij geeft het zo een schattig gevoel, dat ik gewoon nog eentje ga breien.

Vroeger als ik kind was, heb ik heel weinig met een pop gespeeld. Ik ben opgegroeid met 5 broers en mijn zus is 5 jaar jonger.
Wij speelden altijd buiten en daar was veel te beleven. Een pop had in die tijd meestal een arm of een been kwijt, of haar hoofd, door de creativiteit van mijn broers.

Ik zal mijn schade eens gaan inhalen. Agnetha krijgt nog een jasje tegen de koude, schoentjes en een leuke haarband.
En dan komt er een zusje of  vriendinnetje bij.

4 opmerkingen:

 1. Wat een poppeke, schattig en met zo'n lief jurkje aan zó leuk met die bloemetjes. Leuk gedaan Mija en ben benieuwd naar de rest van haar garderobe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk jurkje heeft Agnetha aan. het kleurt leuk bij haar vrolijke haarkleur en blauwe ´marjo´. Ben erg benieuwd naar haar nieuwe jasje.
  Veel plezier met het spinnen morgen. Ik heb het in het verleden ook vaak gedaan, het is een leuke bezigheid!
  Groetjes Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk verhaal Mija. Tja met zoveel broers ga je vanzelf meer de jongens kant op. Ik heb ook 5 broers en herken de altijd weer losse onderdelen als armen, been, maar ook een oog die in de buik van de pop verdween.

  BeantwoordenVerwijderen