zondag 2 december 2012

De sint komt !!!!

02 by fermemarie
Dat is hier een beetje foefelwerk met die flickr...maar je went aan alles hoor.

Ja, de sint komt en ik zeg deze middag tegen B. en mijne Jo, dat de schoen nog moet gezet worden. Maar hier klopt toch iets niet . Links te beginnen B. zijn sportschoenen en al die ander...eens raden ...Jo..4 paar schoenen van de Jo.
Deugeniet hé mijn echtgenoot !!!!

Ik heb het kerstkindje eens boven gehaald want hij heeft al jaren een retouchke nodig. Onze hond had eens grote honger...en heeft de vingers van de pop afgebeten. 
Dat is iets voor deze avond. Het kerstkindje krijgt een jasje, een broek en handschoentjes.
Wat ben ik aan't breien????
Aan ons L. vertelde ik, dat ik een kol begonnen was met golven. Mooi, maar soms kan er iets danig op mijn zenuwen beginnen werken en dan moet  ik het gewoon opgebergen. Ik ga er aan verder werken als mijn kerstkadoo's af zijn.
Ik ben ook met mijn polwarth wol aan't breien. Je ziet er al iets van op de foto.
Maar het is een kerstkadoo, dus ik kan niet alles laten zien.

Deze week heb ik mijn collega's beloofd om speculoos te bakken. Ik heb er al massa's gebakken in mijn leven, dus ik ga mij weer eens lekker amuseren.
Het vooruitzicht van de kerstdagen is, dat ik nu 2 volle weken moet werken zonder een recupdag en dat  is al lang geleden.

Vanmorgen lag er hier sneeuw, voor de vroege vogels . Maar spijtig na een uurtje was hij weg. Dus de late slapers hebben er niets van gemerkt.
Ik was bij de vroege vogels en heb mij lekker weggestopt tussen de wol en mijn spinnewiel. Een zacht muziekje , mijn spinnewiel en mijn poezen...heerlijk!!!!

groetjes
Ferme marie 

  
  

6 opmerkingen:

 1. En wil je nu eens vertellen hoe je weet hoeveel meter je gesponnen hebt ? Hoe kom je aan precies 303,03 meter ???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je gesponnen hebt en getwijnd, dan doe je de wol op een wolhaspel. Je meet de omtrek van je haspel en je telt de omwentelingen en zo bereken je hoeveel meter je hebt.
   Heb je 2 ply getwijnd dan heb je 606,06 wol gesponnen. Maar ik tel de meters na het twijnen want dat heb je nodig om iets te breien.
   groetjes

   Verwijderen
 2. kunde gij echt spinnen jong?
  dat moet geweldig zijn!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar ja, spinnen is keitof en heel ontspannend. Je wordt gewoon ZEN.....Als je iemand zoekt om in je klasje eens te komen spinnen awel, je weet mij te vinden...
   groetjes

   Verwijderen
 3. Inderdaad handig die meters nooit gedacht dat zo te doen bedankt zeg,
  En mooi die golven Gr. Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wel die kol met die golfjes ziet er fantastisch uit. Maar k denk wel dat ik snap waarom ge er de "wuzzels" van krijgt.
  'k ben sokken begonnen... ook zoiets waar k gewoonlijk geen geduld voor heb ... dat been blijft maar duren en ge moet er twee breien :'(

  BeantwoordenVerwijderen