dinsdag 27 november 2012

Eindelijk!!!

21 by fermemarie

Joepie, en het lukt!!!
 Ik heb een week geleden de merinowol met zijde gesponnen . Het spinnen ging heerlijk. Uit 120 gr wol heb ik 303,03 meter 2 ply getwijnde draad. Dat is niet slecht hé.
Mijn broer J. was jarig en ik ging een sjaal en een muts breien.
De sjaal heb ik gebreid met extra merino big antracietgrijs, en babyalpaca van Lana Grossa beige en bruin. Van ieder kleur heb ik 2 bollen gebruikt. 
Ik heb 55 steken opgezet met naalden n°5 en gebreid
 1toer: 6r,4av,5r,3av,4r,2av,3r,1av,3r,2av,4r,3av,5r,4av,6r  de teruggaande naald breien zoals het zich voordoet. Ik breide van elke kleur 12 cm.
De muts: Het patroon vond ik in inspiration n° 146. Ik had de muts al eens gemaakt.  Aan de muts breit je een vouwrand en ik vond die muts niet goed zitten.
Ik heb dus een boord gebreid en die past beter aan het hoofd en ik breide de boord met een nld 3,5 en de muts met naalden 4,5.

Nu wat anders. Ik was verrast door het feit dat ik geen foto's meer kon uploaden. Ik maakte dus een geweldige fout. Ik dacht , ik gooi er een deel foto's af en de klus is geklaard. Maar zo werkt het blijkbaar niet. Vol is Vol!!!!
Dan maar naar ons L. de computerspecialiste mijn licht gaan opsteken en de oplossing is flickr. Je kan elke maand 100mb foto's gratis uploaden. Simpel nietwaar!!!!Ja, dat is vlug gezegd!!!!. Dank je, mijn lieve JO. Hij  is de kalmigheid zelve en na mijn werk zat hier iemand te glunderen en te stralen, want voor hem was het gewoon pappie...zoals ze dat hier zeggen.
Onze poesjes Pixel en Tipex, zijn echt kapoenen. Ze zijn zoals hun basinneke zot van wol, en liefst dan nog ongesponnen. Ik heb gisteren na de marathon sjaal breien, wol gekaard blauwe texelaar met blauw gevefde melkschaap. En nu maar spinnen.
Deze week moet ik nog de sint-pakjes klaarmaken en opsturen naar Nantes en Oslo. Ze zullen weer blij zijn!!!
groetjes
Ferme marie

3 opmerkingen:

 1. Oh man oh man wat heb jij een tempo ik dacht dat ik snel was maar jij ,echt geweldig hoe je dat doet ,kan ik nog van leren
  En die flickr als de nood weer aan de man is doen we dat lieve Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. alleen al uwe blognaam is al een reden om volger te worden ! ik kwam je tegen op een nederlandse blog en ik dacht:
  dat klopt hier niet, normaal kunnen die nederlanders geen frans....
  maar toen ik zelf probeerde vertalen:
  boerderij marie in een uur wind....klopte toch niet zo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ik heb ook foto's op flickr maar helaas is die ook na 200 foto's vol. Dus ik zit nu weer mooi te kijken. Je hebt weer prachtige wol en mooi breiwerk. Van je volgende berichtje vind ik die rechtsonder ook heel apart!

  BeantwoordenVerwijderen