maandag 14 maart 2011

de lente is daar!!!

We hebben er lang op gewacht maar de lente is er. Het speenkruid staat in bloei en de bloemen van groot hoefblad vind je nu overal langs de waterkant.
Deze morgen mijn stalen of beter gezegd mijn carbonnen fietske uit de stal gehaald en maar fietsen naar't werk. Een nieuwe alternatieve route gevonden om de drukte van het leven s'morgens te negeren . Maar wat gebeurde er onderweg... mija was aan't dromen, naar de bomen aan't kijken, de vogeltjes fluiten... mooi...opeens vloog ik van mijn fiets de straat op. In een putje gereden of was het een steen...voor diegene die denken dat je weet hoe je moet vallen...ik dus niet , ik vloog als het ware over de asfalt. Mijn lief fietske vond ik dus erger dan mijn kleren die vuil waren. Het stond allemaal een beetje paraplu, maar het lukte mij toch hem terug rijdbaar te maken. Denk je dat er iemand stopt om te vragen gaat het... nee ze rijden met een boog rond je zodat ze niets moeten vragen...
Een lieve renner op zijn koersfietske die mij op mijne patotter heeft zien gaan, heeft toch zijn hulp aangeboden. Toch nog 1 goede mens op de wereld.

Mijne Jo heeft alles er terug opgevezen en uitgetest. Hij heeft een 10 gekregen. Morgen ga ik toch uit mijn doppen kijken .

bloem hexagon
Ik ben onderzetter aan't maken met mijn hexagonnekes.
Een patroon gemaakt van de ganse bloem  deze uit vlieseline geknipt en op een stofje gestreken. Bloem uitgeknipt met een kleine naadwaarde.
hexagon onderzetter
De naad naar binnen naaien met grote steken. Dan de boven -en de onderkant aan elkaar vast naaien. De onderkant is een klein beetje groter zodat het een mooi resultaat geeft. In het midden een cirkel maken en quilten. Ik heb dat met de naaimachine gedaan.

Ondertussen staat er terug een paar sokken op voor mijne jo uit de boek van Cookie A.  Ik kocht fijne sokkenwol in het wolwinkeltje in Leuven. Wol van Katia met Aloe Vera.
Het belletje rinkelde net, ik moet het brood uit de oven halen. Het ruikt hier ook overheerlijk.
doei

2 opmerkingen:

  1. Oei! hopelijk niet te veel zeer gedaan? De onderzettertjes worden mooi, en die sokkenwol moet ik ook nog eens proberen. Ik heb dat in het blauw in mijn voorraadkast steken...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm.... vers gebakken brood!
    Stien

    BeantwoordenVerwijderen