woensdag 20 oktober 2010

overknees breien

originele fietsbel
Ja, hier zijn we weer. We zijn een weekendje naar Barvaux geweest en het heeft deugd gedaan. Ons Liske is van Nantes gekomen en ongeloofelijk ze was ondanks de staking in Frankrijk  nog vlugger in Leuven dan we gedacht hebben. Maar de terugreis verliep anders,  nog een dagje Belgie blijven en de volgende dag verliep alles vlekkeloos.


Bert, Aagje en Liske
artisanale markt in Durbuy
Het weer was koud maar prima wandelweer.
Jo, die mocht nog geen grote inspanningen doen dus hij was onze kok. Hij toverde lekkere hinderagout op tafel met groene kolen stamppot en ardeense vleesribben met wortelenpuree. Smullen maar!!!!
jo in Barvaux met zijn nieuwe handschoenen

 Tijdens ons lang weekend heb ik Jo zijn handschoenen af gemaakt en sokkenruil gedaan met ons Liske. Liske had sokken gebreid die iets te klein waren en ik had in dezelfde wol ook sokken gebreid en we hebben gewoon geruild.
Nu heb ik overknees opgezet: een breibeschrijving van regia hand-dye effect overknees.
overknees 
 Nieuws van de konijnenwereld:
Onze kleine konijntjes groeien als kolen en eten mijn oren van mijn hoofd. Dank je Jos, mijn jongste broer die voor mij een lading witlof op de kop tikte en mijn konijntjes en de rest van de dierentuin is komen verzorgen.

Als we maandag thuis kwamen was ik heel blij dat ik ze terug zag. Alleen viel mij direct op dat Jippeke zo mager geworden was. Ja, voila proficiat ,weer een nestje en nu toch in het nachthok bevallen ipv in de grond. Ik heb in de vlucht 5 friemelende dingentjes gezien, helemaal overdekt met dons .

Mijne jo, is weer aan't rekenen hoe groot zijn nachthokken moeten worden, want dat is ons doel van deze week. Nieuwe nachthokken  maken voor de konijnen, want wat je koopt voldoet niet aan de eisen. De moeder Jippeke, krijgt nu bijvoeding en ik moet zeggen ze is er verlekkert op . Ze krijgt Nutrilon soja- babyvoeding met een klein beetje druivensuiker erin. Het is herfst en nog een tweede  nestje groot brengen is voor een mini-dwergkonijn een hele opoffering.
Omdat het vandaag de regen met bakken uit de lucht valt, is lekker breien een bijzonder goede optie.

1 opmerking:

  1. Nog konijnen... en de iedereen maar lachen met dat gigantisch konijnenkot, binnenkort is het nog te klein. :P

    BeantwoordenVerwijderen