zaterdag 31 mei 2014

Nog steeds aan't weven !!!

Hier onze deugniet, Tipex, lekker even uitrusten tussen het weefsel.
De dagen vliegen voorbij en er is zoveel te doen.
De vachten stromen binnen en het wassen van wol is een leuk moment. Eerst sorteren en ik moet zeggen dit jaar is de wol heerlijk.
Ik kreeg swifter vachten, zo mooi en zelfs heel proper, Manx loaghtan, Soayvacht van verleden jaar, alpaca van Rillaar. Er staan nog 2 vachten die ik nog moet afhalen Ardeense voskop en  van een Hampshire down .
Deze zomer wil ik spinnen en spinnen en dan kan ik de komende winter weven en breien. Het breien schiet er een beetje bij in.
Mijne Jo die is sokken aan't breien en als ik eens moet helpen voor een steek die weggeglipt is, en dan geeft dat een fijn gevoel, ook heimwee.
Maar nog even doorbijten...nog 5 keer naar de les en het eerste schooljaar zit erop.

                           Een vonst in de kringloopwinkel. Wat prettig hé !!!!


huistaak: golvende keper in ketting en inslagzin en dan uitweven.
Allemaal in zelfgesponnen en geverfde wol.
Voila tot de volgende keer
groetjes,
ferme marie

3 opmerkingen:

 1. Ha, goed dat je nog eens iets schrijft! Ik dacht al, die ist land uit, haha! Maar je bent druk bezig lees ik, zoveel vachten en dan alles nog wassen en spinnen, lijkt me een heel werkje! Als je er maar van geniet en leuk vindt wat je doet, da's belangrijk! En dat doe je lees ik :-) Misschien kan je wat wol verkopen later? Of is dat niet de bedoeling? Makkelijk om mee te breien??? Kan je dit goed wassen?? Misschien interessant.... ik weet graag veel en probeer graag vanalles. Je golvende keper ziet er prachtig uit, je mag er fier op zijn, zelfgesponnen en zelfgeverfde wol, da kan nie iedereen zeggen hé van zijn maaksels!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat herkenbaar>> de kat die lekker tussen het weefsel ligt. Vooral bij wol doen ze dat graag.
  Je hebt een mooi ontwerp gemaakt en dan ook prachtig geweven; compliment!
  Wat heerlijk dat je zo bezig bent met nieuwe vachten; dat heb je in deze tijd van het jaar. Vandaag heb ik ook een prachtige vacht meegekregen van een schaap dat voor het eerst geschoren is, hele mooie wol.... Binnenkort komt er ook weer een blauwe Texelaar, daar ben ik ook blij mee. Genoeg te doen en ik ga er ook mee weven...
  Groet van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen