vrijdag 2 mei 2014

Heerlijk 2 dagen rust !!!

Ik ben tot de ontdekking gekomen, dat de dagen nog te kort zijn.
De dag is zo om ,en ik wilde nog graag dit doen, of dat doen.
Maar ik had 2 dagen geen school dus, hobby time.
Donderdag, op 1 mei heb ik een ketting geschoren van wol om een keper in blokken te weven. Het is mij aardig gelukt.

sjaal in keperbinding
Vandaag een nieuwe ketting op mijn groot getouw gezet. Deze avond was het grote moment. Geen enkele fout in doorhalen en hup aan't weven. Het weefsel is 1 meter breed en daar hoort een beetje gymnastiek bij. Ik heb maar korte armpjes, maar gelukkig  heb ik een schuitje om te weven.
Op dit getouw wordt  M's en O's, geweven. De ketting en inslag zijn  uit katoen.

M's en O's weven
De inslag draad, katoen,  kocht ik  bij het vlijtig bijtje in Waanrode. Het lag naar mij te glimlachen in de koopjeshoek. Het kleurenverloop zit op 1 bol katoen.

Omdat ik morgen een workshop vilten geef aan kinderen, heb ik mij nog even zitten uitleven, met lontwol en zeep.
vilten
 In de Lindekes:
Deze morgen deed ik de gordijnen open en daar waren ze...reeën.
Ik ben zo blij als ik ze zie.

En in het kippenhok zijn 2 kuikentjes geboren. De moeder dolly heeft de andere eitjes laten liggen .
Maar ze zijn schattig, zwart met wit. Onze haan Jules is zo fier als een gieter. Hij heeft dolly eten gegeven door de draad, Want de moeder zit nog even apart voor rondvliegend gevaar, buizerd, eksters, onze poezen, die vliegen wel niet maar ze zullen niet wachten.
dolly met haar kuikentjes
Haar zus , dots, zit nu op haar nest te broeden. Ze heeft maar 2 eitjes maar ze is van de haan Jules verplicht op haar nest te blijven. Soms wil ze haar benen eens strekken, maar dan jaagt Jules ze terug op de nest. Strenge man, hé!!!

Voila, dat was het alweer. Ik heb beloofd terug wat meer te bloggen en dat ga ik zeker doen.

groetjes
ferme marie


3 opmerkingen:

 1. Hé, we hebben je zowaar een beetje gemist in blogland! Maar wat een leuk blogje heb je geplaatst. Je weefwerk blijft me intrigeren, fascinerend vind ik het. En je hebt hele mooie katoen gevonden in de koopjeshoek! Dit wordt vast iets prachtigs! Je kippen doen toch heel goed hun best, al 2 kuikentjes, als de andere zus nu ook nog zo flink is heb je meteen een grote familie kippen!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je weefwerk ziet er prachtig uit. Heel precies en secuur werken, dan gaat het goed. De blauwe sjaal is erg mooi. Het bolletje katoen met kleurverloop geeft een verrassend resultaat. Wat ga je met dit weefsel doen??
  Ik hoop dat de kinderen tevreden zijn met hun juf. Je hebt in ieder geval hele leuke armbandjes gemaakt en vilten vindt de jeugd fijn om te doen...
  Ja, en dan de natuur.... reeën die vrij rond lopen en kippen in een hokje... nu maar afwachten of het hennetjes zijn of dat het kleine Julesjes zijn... dat weet je van te voren niet...
  Fijn weekend.
  Groet, Willemien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lijkt me dat leuk om met kinderen te werken! Je orranje/gele weefwerk ziet er indrukwekkend uit, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen