woensdag 5 maart 2014

Weven, 3D, haken .....

Tijd om te bloggen !!!
Het is krokusvakantie en ik moet ook niet naar de school. Ik moet dus wat inhalen.
Bij de module keper kregen we een taak. Eerst een keper 4 met 2 kleuren uitwerken op papier. Dat is al gelukt. Dan weven  met dikke en dunne materialen en een 3D ontwerp maken.
Mijn 3D ontwerp....
Ik maakte dus een hoed met mijn keper 4 erin verwerkt. Wat denk je ?

Ik had een smalle ketting op mijn weefgetouw gezet om wat proeflapjes achter elkaar te kunnen weven.
Ik ben dus dikwijls onder mijn weefgetouw gedoken om de trappers te veranderen. Al lachend zei ik tegen mijne Jo," zie je mij dat al doen als ik 90 ben hi, hi, hi "!!
keper 4
De ketting is 1/1 en de inslagdraden zijn ook 1/1 en een keper 4 geeft mooie muizentrapjes.
combinatie van eenvoudige bindingen blokjes

Deze week weer een nieuwe ketting geschoren en maar weven. Het is heel fijne wol blauw en wit.

Inktvisjes haken:
Het stond al een tijdje op mijn lijstje maar het is eindelijk zover.
De prematuurtjes op de couveuse afdeling krijgen een mooie knuffel.
Je vind op internet echt schattige foto's.
Hier mijn eerste inktvisje:
Ik haakte hem uit catania, met haaknaald nummer 2,5. Ze zijn heel streng over de materialen. De catania fine is te fijn en de grande mag ook. Wil je meedoen dan vindt je alles op internet of  facebook .

Hier nog een leuke foto van mijn poezen. Harley, wil ook in het mandje, waar Tipex lekker in ligt te slapen. Hoe gaat hij het oplossen?
Ik zal het je verklappen. Hij heeft geduldig gewacht tot Tipex is opgestaan en hij heeft zijn kans genomen. Tipex had spijt en heeft nadien pogingen gedaan om er nog bij te kruipen, maar het mandje was te klein. Opgestaan is plaats vergaan !!!

Ik ga er weer eens invliegen. Deze namiddag ga ik helpen in de wolwinkel " Het vlijtig bijtje "in Waanrode. Als ik daar naartoe rij , komen er fijne gevoelens boven. Het voelt aan als vakantie, geniet van het mooie landschap en dan toekomen in een snoepjeswinkel.
Ik geniet ervan !!!

groetjes
ferme marie


4 opmerkingen:

 1. Jij woont blijkbaar niet ver uit de buurt, waanrode is hier niet zo heel ver vandaan van Landen :-) De wereld is soms klein! Je hoed is supermooi geworden, een beauty! Ik snap niks van dat weven, maar vind het wel heel mooi, speciaal ook, allemaal die technieken en kleurtjes, prachtig. Je inktvisje ziet er goed uit!
  Met de poezen gebeurt dat hier ook, dat ze in elkaars mandje willen liggen, ik heb er 4!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hoed een plaatje, en je weven ook super hoor .....kan bij jouw nog eens om raad komen ....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige hoed!!!! Je weefproeven zijn ook heel interessant. Dat is juist zo leuk dat je met één ketting heel veel verschillende weefsels kunt maken door de aanbinding te veranderen. Ik kruip ook nog regelmatig onder mijn getouw om de boel te verzetten. Wat dat betreft is handbediening gemakkelijk;
  Geniet jij ook zo van je poezen; het zijn echt hele eigenzinnige dieren. Wij hebben 2 (ex) katers, het zijn broers; zo leuk.
  Het mooie weer van nu is heel inspirerend; heerlijk! Fijne week.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen