zondag 27 november 2011

Breien en bewegen !!!

Ja, we vliegen met de wind de maand november uit. December loert om de hoek en dat maakt mij happy. Het is de maand van de feestdagen, van kaarsjes, kerstbomen, en veel verlichting.
Spijtig voor de lieve kindjes maar de Sint mag  voor mij gauw komen want dan kan ik mijn kerstboom versieren. Ik heb 6 kerstballen gebreid en 2 gehaakt. Nu was ik ijverig bezig met   kadootjes voor onder de kerstboom. Ik zit met de projecten bijna in de helft. Nog 3 kadootjes te gaan.

In 2006 heb ik 5 poncho's gebreid van Bergere de France. Een rode, blauwe, een groene, een bruine en als laatst een grijze.  De bruine die zit in Frankrijk en is totaal aan vernieuwing toe, versleten !!!!! Dat is goed nieuws want dat is een teken dat de poncho veel gedragen wordt.
Lang West
Ik vond in de winkel nog 12 bolletjes Lang West, juist genoeg voor de poncho .Je breit 2 lappen van 50 cm/ 80 cm. Ik zit dus in de helft want 1 lap is al af.
poncho
Ik vind de kleuren geweldig mooi.
L. zal er mooi mee zijn !!!!

kerstballen 
Nu nog tijd zoeken om nog wat kerstballen te breien. Ik had van mijn zusje een patroon gekregen voor kerstsokjes te breien voor in de kerstboom te hangen.
kerstsokje
Piepklein maar schattig!!

Ik zit nog met zoveel ideeën maar tijd hé. Ik moet af en toe ook nog bewegen want dat doet mij steeds aan iets denken.
Zo wat 20 jaar geleden ging ik met mijn schoonmoeder Zeelse naaldkant leren. Heel mooi en voor mij iets heel nieuw. Na de cursus van een jaar denk ik, gingen we eens Zele bezoeken waar de dames de naaldkant maakten. Sorry, dames als jullie dat gaan lezen, maar ik ben enorm geschrokken van hun gigantisch achterwerk  die deze dames hadden van een ganse dag op een stoel te zitten.
Ik denk daar nog steeds aan als ik te lang gezeten heb.
Wat er met  mijn  naaldkant gebeurt is, ik heb het nog allemaal. Het is heel plezant om te doen, maar ik heb het nadien niet meer gedaan. Soms met het rommelen kom ik het nog eens tegen en kijk ik ernaar. Ja, je weet nooit , misschien voel ik mij nog eens geroepen om zoiets te maken. Ik vraag mij af of er nog mensen zijn die het nog maken.

Lig ik hier nu niet goed!!!
Juist proper lakens op het bed gelegd en na een tijdje miste ik onze Harley.
Hij lag tussen de kussens , te genieten.Een echte sloeber is het. Als ik brei komt hij aandacht vragen en als je die geeft moet hij toch even met je bol wol gaan lopen. Laat geen gebreide sokken op tafel liggen want hij is er zot van. Hij test  ze uit op stevigheid en zachtheid.

Het is hier 16 u. en binnen een uur is het hier donker of bijna. Ik ga mijn cavia's en konijntjes nog even vertroetelen.

Straks nog wat blogs lezen en breien.

doei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten