zaterdag 11 september 2010

joepie het is weekend

Vandaag, zaterdag, en dan is de vraag , wat gaan we doen vandaag? Hmm.... huishoudelijke taken, kuisen bv.., vensters kuisen, ja, die zien vuil, maar alvast breien.
mannensok
Deze week veel last gehad van artritis in mijn handen en maar een klein beetje gebreit.
Ik had donker grijse wol met oranje maar als het breiwerk tot aan de hiel was vond ik het juist een Halloween-sok. Ik vond het zo grappig dat ik maar andere grijse wol genomen heb. Dus nu zit ik terug aan de hiel. Ik brei de sokken voor mijne jo altijd met een eenvoudig motiefje.

 Mannensokken maat 42:
Ik zet altijd 72 steken op en brei met naalden 2,5
Ik brei 2 re- 2 av. of  na de boord van 1/1 , 3 re - 1 av.

Het heeft lang geduurd voor ik met die korte bamboestokjes kon breien. Maar met 5 bamboestokjes breien daar heb ik het moeilijk mee. Er is altijd één priem die in de weg zit. Dus... ik heb mijn steken op 3 naalden staan en brei met de 4 de en de 5 de die heb ik als reserve. Deze week was ik blij dat ik een reserve had. Ik had namelijk een gebroken priem. (op de foto).

Sokken maat 37-39
Ik zet 64 steken op.
Wat de verdeling van mijn steken betreft. Ik zie dat mijn steken uitkomen voor het motiefje dat ik brei. Wat ik nog doe is, ik zet de helft aantal steken op één priem en verdeel de andere over de andere 2 priemen.

Is hier nog nieuws... ja, wij kijken uit naar ons bezoek dat komt vanuit het verre noorden.  De logeerkamer wordt deze week opgeknapt. Het bed staat er al en een nieuwe matras, nu nog nieuwe gordijntjes.

Het is hier goed weer vandaag  en B. die komt vandaag terug van zijn kampeervakantie en vertrekt maandag voor een week naar Ierland. Voor de rest is hier alles rustig. De vogeltjes komen terug eten en deze week een winterkoninkje .

Allé mie schiet in gang want het weekend vliegt.

doei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten