maandag 26 april 2010

batterijen zijn weer opgeladen

de Loire
Hey hier zijn we weer. Jullie hebben mij een beetje moeten missen maar een weekje Nantes heeft mijn batterijen weer helemaal opgeladen.
Voor we onze valiezen pakten realiseerden we ons dat onze ferme dochter die in Nantes woont een nieuwe fiets had aangeschaft en met ons samen een weekje verlof nam. Dus nog vlug onze fietsoutfit in de koffer gestopt en gelukkig want het was er stralend weer.Ginder een  fiets gehuurd, spijtig, een stadsfiets, iets anders was er niet te verkrijgen, 3 versnellingskes 1,2 en 3 . Maar we hebben ons niet laten kennen dat we thuis iets veel beter hadden. Zo hebben we 3 dagen gefietst langs de Loire door Le montagne enkele keren met de boot de Loire over en de grootste uitdaging was dag 3. Ik vond de zee zo aanlokkelijk dat we vanuit Nantes over Le montagne naar  Saint Nazaire gereden zijn in totaal 126 km fietsplezier op 1 dag. Een knappe prestatie van ons vind je niet!!! Bek af waren we.
Ik moet er wel bijvertellen dat ik normaal naar een patchworkbeurs ging maar de zon deed zo'n deugd. Ik moest buiten zijn.
Wat doe je met veel restjes sokkenwol? Ik ben gewoon lapjes aan't haken en die haken we dan wel aan mekaar.Daar heb ik mij mee bezig gehouden in de TGV van Nantes naar Lille , en onze rustpauzes als we niet op de fiets zaten.

Het weekend voor mijn vertrek naar Nantes heb ik deze sok gebreid. Ik had nog restjes waar juist een paar sokken uit kan.
In de paasvakantie heb ik deze mutsjes gehaakt voor zet op tegen kanker. Morgen zie ik mijn collega want zij heeft er ook gehaakt en dan gaan we proberen dat ze op de bestemming geraken. Het was heel leuk om te doen.

een klein avontuur:
. We hebben een heel avontuur beleefd naar Nantes  want bij onze heenreis staakten de treinen in Frankrijk. Wij, die zo goed voorbereid waren en op tijd in Lille toekwamen voor onze TGV naar Nantes moesten vaststellen dat de TGV gewoon afgeschaft was en nog vele andere. Er zat niets op dan maar over Parijs te gaan. RRRR... dat deden we niet graag. Onze jo wilde al terug naar huis, want hij was moe, maar ferme marie kon hem toch overhalen zich over te geven aan een ware avontuur.
Wij hebben enkele keren gependelt tussen Lille flanders en Lille europe om dan te constateren dat de TGV naar Parijs in Lille Flanders vertrekt. Je moet het maar weten. Dan in Parijs toegekomen, de metro op. Wel het is misschien 20 jaar geleden dat ik nog in Parijs geweest ben maar de metro deed ons denken aan een film. Op een zeker moment moest ik toch voor mijn evenwicht een beetje te houden die paal vast nemen op de metro. Mijn gezicht sprak boekdelen want een leuke juffrouw kon haar lach niet bedwingen. Die paal was zo vettig en vies . Ik heb voor de rest van mijn vakantie elke paal in de tram gemeden en liefelijk aan mijne Jo vast geklampt.
Als we dan eindelijk de TGV naar Nantes gevonden hadden stond daar een massa volk, dat we direct dachten dat wordt overnachten in station en morgen verder reizen. Maar mijne Jo sprak daar een lieve conducteurke aan en meteen zaten we op de TGV en werd ons hartje warm want weldra waren we bij ons Liske.
Ons favoriet restaurantje "chez maman" dat ik iedereen kan aanbevelen was spijtig gesloten maar het clubhuis is zeker de moeite waard. Wij lieten ons verwennen met lekkere st jacobsvruchten op een groentenbedje en dan die desserts. Ik moet echt zeggen daar kunnen wij Belgen niet aan tippen. Die chocoladedesserts zijn om vingers en duimen af te likken. 

Voila ik heb jullie zeker honger doen krijgen, wel ik ga avondeten maken. Het wordt preipuree met worst. De gewone belgische keuken. Dank je nog lieve Bert voor de lekkere barbecue bij thuiskomst van onze reis.
doei....tot de volgende
2 opmerkingen:

 1. Een heel leuk verslag en je hebt er duidelijk van genoten!
  Zou ik ook zin in hebben, want fietsen doe ik heel graag en veel!
  groetjes,
  Stien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je bent wel heel erg bezig geweest, ook in de vakantie. Bedankt voor de mutsjes!

  BeantwoordenVerwijderen