dinsdag 24 maart 2015

Klei in je handen !

Elke maandagnamiddag ga ik naar klei-in-je-handen, met veel plezier, rustig zen te worden en iets mooi met je handen te maken uit klei.

breipot
Ik kan echt zeggen dat je zen wordt. Ik kom daar altijd als herboren buiten, vol energie.
Mijn andere creaties zijn nog in wording of nog in de oven. Dat is voor de volgende keer.

Sinds gisteren heb ik een nieuwe aanwinst. Een contremarche weefgetouw van Dryad.

Het weefgetouw is om op te knappen en dan jeuken mijn handen natuurlijk.
Het heeft jaren in stof gestaan en het is oersterk. Het is niet zo dat je met je riet aanslaat en heel je weefgetouw beweegt mee. Sterk !!
Je kan er echt 70 cm op weven en is 88cm breed. Ik vernam van iemand dat het weefgetouw in europa in de jaren 70, te koop was. En ik denk maar ben niet zeker dat het van Engeland komt.
Het heeft 4 schachten en 6 trappers.
Ik kijk uit naar het eerste weefsel dat ik erop kan weven.

Mijn dubbel weefsel is ook klaar en geheel naar mijn wens.

dubbel weefsel voorkant
achterkant
proefweefsel
Babydekentje:
Van allemaal katoen dat ik ooit kocht bij het hetvlijtigbijtje in Waanrode, heb ik een ketting geschoren voor een dekentje. Na veel uit proberen van motieven en dikwijls onder mijn weefgetouw te kruipen om mijn trappers te veranderen, is er toch iets moois geweven.
Het is geweven op 8 schachten met een terugkerende doorhaling. Weefpatroon keper 2/6.
Mijn weefgetouwen staan leeg en de energie van het pottenbakken wordt nu besteed aan renovatie weefgetouw en nieuwe patronen uittekenen.

tot de volgende keer,
ferme marie

5 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk zo'n wekelijke kleimiddag, de breipot is geweldig! Die kan in de kamer staan pronken als kunstobject maar je kunt hem ook gewoon gebruiken!
  Gefeliciteerd met je nieuwe weefgetouw, fijn dat je zo'n mooi stevig exemplaar hebt kunnen bemachtigen. Veel plezier bij het schoon maken en gaan gebruiken!
  complimenten voor beide dekens hoor, je babydekentje is heel lief geworden in deze zachte kleuren en je dubbel weefsel vind ik juist weer mooi door gebruik van de felle kleurenen de verdeling daarvan.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die kleikom is supertof! Zo helemaal zelfgemaakt dat heeft toch iets aparts als je ze gebruikt!
  En je hebt weer ongelooflijk mooie dingen geweven, hiervoor heb je toch wel 2 hele dikke duimen verdiend, het blijft me fascineren hoe je met zo'n getouw zulke mooie dingen maakt, lijkt me aartsmoeilijk.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je bent wel een heel ijverige leerling ! Volg je nog altijd cursus in gent ?
  Waar ik nieuwsgierig naar ben is naar jouw mening over de twee boeken die je onlangs liet zien. Is het ietswaar je als thuis-weefster oets aan hebt of zijn ze meer bedoeld voor designers ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De boeken zijn heel goed. Het gaat over kleuren, ook patronen en speciale weefsels en materialen.
   Ik ga nog steeds naar Gent, en mijn volgende module start pas in september. Ik ben volop bezig in mijn eigen atelier !!!!

   Verwijderen