dinsdag 26 juni 2012

Wilde schapenwol

Wat een prachtige dag vandaag.
Eerst met de fiets naar't werk 14 km op en 14 km terug. Lekker genieten van de warmte van de zon en de wind in mijn haren.
Mijn besluit stond vast, geen huishoudelijke klusjes vandaag maar buiten in het zonneke aan mijne Joris breien.
Toen kwam mijne Jo thuis  van zijn werk met een pakje. Er zat wol in van een  wild schaap dat zijn collega hem gegeven had. Wild schaap = geen echt ras , maar een mengeling.
Mijn plannen waren vlug verandert, want geen 10 min later was er warm water en lag de wol te zwemmen.
Tegen 19u was de wol droog en gekaard en was het nog juist spinnen. Want dat was dat Jo zijn collega moest weten, kan je het spinnen en hoe is het resultaat.

Ik kocht vorige maand bij herbalana een ander spoel om op een S10 heel fijn te kunnen spinnen.
nieuw spoel

Dus aan de slag met mijn wildschaap en mijn nieuw spoel.
Het spoel werkt heel goed. Je kan heel fijn spinnen. Ondertussen heb ik ook een nieuwe riem en nieuwe spoelen op mijn Louet S10.

wild schaap
Dat is het geworden en Jo zijn collega gaat in de wolken zijn. Het voelt aan als pommers landschaap. Het spint goed en kaard goed.  De kleur is bruin, grijs.

Een geslaagde dag !!!

groetjes
ferme marie

2 opmerkingen:

  1. Al een tijdje kom ik af en toe eens buurten op je blog, en wilde nu toch even een berichtje achterlaten. Het is hier altijd zo gezellig, en ik geniet van al je mooie spinsels, breisels en haaksels. Joris is te gek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, je draadjes worden steeds mooier. Fijn he, als je zoveel betere resultaten hebt met alleen een andere spoel. Geniet van het mooie weer, hier vandaag bijna geen zon gezien.

    BeantwoordenVerwijderen