zondag 19 juni 2011

update wanten, mittens


Rechter want is klaar. De duim is in 2 motiefjes gebreid.

Hier volgt een beknopt patroon. De motieven kan je zelf kiezen.
Wanten :
Wol voor priemen n° 3- 3,5 . hier gebruikte wol merino van Lang.
50g. rood
50g. blauw
50g. groen.

Opzet 64 steken en brei  met een rondbreinaald of op 4 naalden.
6 priemen gewoon rechts breien .
De volgende naald: " 1steek re, 1 omslag, 1afhalen de volgende st breien en de afgehaalde erover halen", steeds " en " herhalen,
Dan terug 6 priemen rechts breien.
Ik sla het boordje naar binnen en neem de opzetsteken en brei ze samen met de steken op de priem zo is het boordje al afgewerkt. (of anders  nadien vastnaaien).
Verder breien in een motiefje naar eigen keuze.
Bij 16 cm hoogte, bij de re handschoen op priem 1: 10 steken re breien met een andere kleur van draad, daar moet de duim komen.
De steken terug op de priem zetten en draad afbreken. Gewoon verder breien in motief, en gewoon breien over de andere kleur.
Op 8 - 10 cm na de duim of beter boven de pink. De steken afkanten aan het begin van priem 1 en priem 3. Je breit " 1 afh ( neem de laatste steek van priem 2 of 4), 2 st. samenbreien, afgeh erover". Gewoon verder motief breien. De minderingen elke toer tot er nog 6 st in totaal overblijven. De resterende steken  een draad doorsteken en bovenaan dichtmaken.
Duim: Je neemt de steken op boven en onder de draad + nog 1st aan elke kant. Ik had dan in totaal 24 st. De gekleurde draad verwijderen.  In het rond breien in motief.
Bij 5 - 6 cm de top maken, terug aan 2 zijden : "1 afh, 2 sabr, afgh erover". Dit elke toer tot er nog 8 steken overblijven . Draad erdoor en top afwerken.
Linker want: De 10 steken op het einde van de 2 priem als duim gebruiken.

Als je het  telpatroon van de motiefjes wil, vindt je nu hier: wantenmotiefjesdoei

2 opmerkingen:

  1. Prachtig! Bij gelegenheid wil ik graag het ganse patroon.
    Stien

    BeantwoordenVerwijderen