woensdag 4 mei 2011

wit en wit!!!!

In noorwegen heb ik mijn sjaaltje en muts afgewerkt. Het was een geweldige vakantie in Oslo. We bezochten 3 breiwinkels. Eentje in een winkelcentrum waar ze veel wol van Drops verkochten en we weinig kousenwol vonden.
De volgende dag bezochten met I. haar favorite brei-en naaiwinkel. Daar vonden we alles van wol tot patchwork. Na een tijdje kwamen we buiten met een zak vol wol en patchworkstofjes. Achteraf kocht ik daar heel fijne mohair Angel genaamd.

Van de 3 de winkel helaas geen foto, maar was gelegen kort bij I. haar oma. Daar hebben L. en ik in ons beste brei- engels onze slag geslagen, kousenwol, wol van angorakonijnen, wol voor een noorse trui te breien allemaal noorse wol en L. kocht daar heel leuke haakkatoen.

Wat deden we s'avonds na een dag wandelen bij K. en I.? L had een een nieuwe sok opgezet, ik ben mijn sjaal aan't breien  en I. was de laatste mouw bezig van haar noorse trui. In Noorwegen is het echt koud in de winter. En iedereen draagt daar ook superdikke pulls.

Mijn lieve echtgenoot heeft ook een grapje uitgehaald met zijn vrouwke. We zaten allen in't park aan ons hotel in het zonneke. L. was aan't haken en ik aan't breien. Maar kijk maar eens goed op de foto. Hij heeft zijn muts uitgedaan en geld erin gelegd. Het vervolg was wel en daar heb ik spijtig geen foto van. Een Roemeense vrouw die in de straat stond te bedelen mij geld heeft gegeven. We hebben het haar terug gegeven.

Mor astrup  sjaal en muts.
Mor Astrup sjaal  is af en in Noorwegen heb ik nog een muts gebreid in dezelfde motief. I. haar oma (91 jaar) kende de breitechniek  heel goed en vertelde mij dat daar veel geld mee te verdienen valt. Ze heeft veel bewondering voor ons breien en handwerk. Ze vertelde ook dat  in Noorwegen als zij jong was, de meisjes al breiend naar de school stapten. Ze hadden een zakje om hun middel en daarin zat wol en breipriemen. Ongeloofelijk !!!
Mor Astrup muts
In juni reizen we terug naar Oslo, want het is feest, trouwfeest!!! K. en I. gaan trouwen.... Geweldig...Fantastisch...
Dus ik ben aan't breien .... en het  gaat allemaal lukken.
Annis
Van de fijne kid mohair"Angel" ben ik een lace aan't breien . Patroon gevonden op raverly "Annis".
Ik kocht ook katoen van Katia en daarin ben ik een bolero aan't breien.
Matrimonio bolero
Het patroontje vond ik ook op raverly. De katoen breit heel mooi. De lace en bolero zijn beiden voor I. Ze kan kiezen die dag wat ze het liefst aan doet bij haar kleedje.

De volgende keer vertel ik over ons avontuur van L., een goede  vriend M en ik in de matongo wijk in Brussel.
Groetjes,
 A det bra

2 opmerkingen:

  1. Het zag er heel gezellig uit!!
    Stien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtig verslag van je vakantie in Oslo. Heerlijk om te zien hoe iedereen op de bank zit te breien. En dat verhaal van die muts voor het geld, hilarisch! En dan weer terug mogen om een huwelijk bij te wonen is natuurlijk heerlijk.

    Leuke blog heb je!

    BeantwoordenVerwijderen