zaterdag 13 februari 2010

Zaterdagmorgen stilte

Op een zaterdag dan wilt iedereen die niet moet gaan werken eens rustig uitslapen. Wakker worden en dan nog eens rustig omdraaien. Hmmm... dat kan ik, maar dat lukt mij al jaren niet meer. Ik zou willen dat knopje afzetten in mijn hoofd, maar het lukt niet. Ik wordt wakker en het eerste waar ik aan denk is... wat ga ik allemaal doen vandaag. Niet wat ik niet ga doen.... maar wat ga ik doen...Het stormt in mijn hoofd. Kuisen ja, .. dat moet een mens doen, maar breien , quilten, prullen vanalles uitproberen... dat is voor mij leven. Een dag zonder handwerk is een dag niet geleefd voor mij. Nu is het nog winter... er ligt nog altijd sneeuw in het kleine Belgie. Maar ik snak zoals K naar zon en groen, leven in de natuur... de lente  en dan is handwerk werk in de tuin.
De reumatoloog die vroeg wat doe je zoal want je polsen zijn totaal versleten en kraken. Werken dokter, er zijn mensen die niet graag werken, bij mij is het een hobby.
Nu van hobby gesproken, ik ben benieuwd naar het pakje van noorwegen. Is het al toegekomen?
Ik heb deze week mijn vilten tas afgewerkt. Ze is mooi en ik ben zo fier als een gieter. Wat kraaltjes gekocht in solden voor een appel en een ei, voering gevonden in mijn lappenschuif dat juist groot genoeg was voor in mijn tas. Hier de foto's.
Wat vind je ervan? Het mag gezien worden.


Nu heb ik nog mega veel ideeen in mijn brein zitten.
Omdat mijn collega mij gisteren op een idee bracht ipv de tas te breien nu haken.
Dus wat dacht je ik ben er al aan bezig. Gisterenavond met de overschot van mijn viltwol een cirkel aan't haken en dan vervilten en eens zien hoe het er vanaf brengt.
De afmetingen zijn van belang want de wol krimpt in de breedte en in de hoogte. Bij een cirkel zal dat van weinig belang zijn.
Hier een foto van wat ik nog aan't doen ben. Ik heb 2 breiwerken opstaan. Grappig is, je kan maar aan één te gelijk breien, ik ben nog geen octopus.
Een paar kousen voor L. en een pull voor J.
Oh, ik heb nog iets wat ik moet laten zien. Je weet morgen is het st valentijn. Ik heb een bloem gemaakt in stof voor B. voor zijn vriendin A. Ik heb er 30 min aan gewerkt.
De roos die niet verwelkt.
Dus, beste bloglezer, vandaag wordt het eerst kuisen dan prullen . In de late namiddag wordt het pizza bakken met B. en A.
Het is nu 9u. s' morgens en ik ga eraan beginnen, mijn cd van Andrea Bocceli is gedaan cieli di toscana. Mijn favoriete cd. die mij altijd zen maakt. Ik hoop dat de cd het nog lang uithoud want het is geen originele . Daar heb ik spijt van, dat ik die cd niet meer heb want daar zat ook een dvd bij.
Als iemand weet waar je ze nog kan vinden dat zou leuk zijn..
Allé hop... start... ik ga kuisen.
groetjes

1 opmerking:

  1. Prachtig handwerk!
    En... dat stormen in je hoofd van als je wakker wordt, dat ken ik maar al te goed!
    Stien

    BeantwoordenVerwijderen